loading

Woonzorg Nederland innovatie expo

INNOvember 2023

Samen met het Innovation Lab van Woonzorg Nederland regisseerde en realiseerde DEARDAN&Friends de eerste interactieve innovatie expositie voor medewerkers en stakeholders op het hoofdkantoor van WZN in Amstelveen.

Op basis van de strategische pijlers van WZN creëerden we 5 modules en 2 interactieve installaties met inspirerende voorbeelden van grote en kleine toonaangevende innovaties rondom ‘woongeluk’ en ‘werkgeluk’.

Theo Maassen misschien wel de beste innovator van Nederland?

Om toegang te krijgen tot de expo vallen bezoekers letterlijk met de deur in huis bij Theo Maassen. Volgens innovatie-expert Simone van Neerven vindt de cabaretier zichzelf al jaren opnieuw uit en past – bewust of onbewust – lessen uit de innovatieleer toe.

‘Wat was er vroeger fijner dan na het warme eten een pak chocoladevla en een pak vanillevla en dat samen in een bakje te gieten. En wat gebeurt er? Komen ze met dubbelvla! Dat wil ik godverdomme zelf doen!

Er komen steeds meer producten, maar wat levert dat nou op? Word je daar gelukkiger van? Er is nog nooit zoveel speelgoed geweest en tegelijkertijd hebben kinderen zich nog nooit zo verveeld.

Uitvindingen zijn niks anders dan betere middelen naar een minder doel. Maar waarom gebeurt het dan allemaal toch?’

– Theo Maassen

Deze passage is kenmerkend voor hoe Maassen naar de wereld kijkt. Observerend, vol verwondering, verrassende verbanden leggend, hete hangijzers niet uit de weg gaand en maatschappelijk betrokken. En natuurlijk veel humor.

Innovatie brengt inherent onzekerheid, creativiteit en een speciale mentaliteit met zich mee die niet alle mensen hebben of willen omarmen. Wie of wat maakt het verschil?

Om gelijk in de goede mindset te komen, konden bezoekers van de expo de Theo Maassen in zichzelf ontdekken via een van de interactieve installaties.

Innovatie en werkgeluk

Via een interactief kunstwerk konden bezoekers zelf ook meewerken aan een ‘levende’ data visualisatie over innovatie en werkgeluk.

Het kunstwerk maakt op een laagdrempelige manier visueel welke waarden mensen het meest belangrijk vinden als het aankomt op hun eigen werkgeluk en wordt ingezet als gespreksstarter om te ontdekken welke innovaties een positieve impact hebben op meer dagelijks werkgeluk.