loading

Stichting Ub!

Ub we go!

Voor oprichters Jolanda Slot en Frank van Wijngaarden bedachten we de merknaam ‘Ub!’ met de pay-off ‘kleine moeite. groot verschil’ en creëerden we een visuele identiteit die mensen laat opspringen voor kwetsbare kinderen.

De maatschappij verwacht veel van kinderen en jongeren. Als omgeving en thuissituatie een kind niet dezelfde kansen biedt als leeftijdsgenoten, dan red een kind het niet altijd op eigen kracht.

Zo zijn er jaarlijks 460.740 kinderen en jongeren in Nederland die een vorm van jeugdhulp krijgen. En dat lijken er ieder jaar meer te worden.

Ub! zet zich in voor de ontwikkeling van deze kwetsbare kinderen en jongeren (en hun gezin). Zodat ook deze kinderen hun talenten kunnen ontdekken en zij hun toekomstkansen vergroten.

Weg met die geitenwollen sokken!

Ub! is een eigentijds platform dat vraag en aanbod slim bij elkaar brengt. De kracht van Ub! ligt in het werven van vrijwilligers en het invullen van ‘informele’ steun. Een klein gebaar maakt al een groot verschil. Of het nu gaat om iets tastbaar of gewoon tijd en aandacht. Iedereen kan iets betekenen.

Dat Ub! dingen net even anders doet, zie je ook duidelijk terug in de look&feel en de tone-of-voice van het merk. Weg met die geitenwollensokken en stigmatiserende afbeeldingen van zielige kinderen.

Ub! laat zien dat goed doen goed voelt voor beide partijen. Door hulp overkoepelend te organiseren en op een eigentijdse manier aan te bieden, kunnen we met elkaar heel veel meer betekenen voor het gezamenlijke doel; de toekomst van kwetsbare kinderen en gezinnen beter maken.