loading

StAG CAO-app gehandicaptenzorg

Category

Video

About

Met de gratis app ‘CAO Gehandicaptenzorg’ van de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) kunnen medewerkers met CAO-vragen op ieder moment de CAO raadplegen via smartphone of tablet.

De app bevat ook tools om zelf berekeningen te maken, zoals van het Persoonlijk Budget Levensfase (PBL) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT) en is dus heel handig voor medewerkers in de gehandicaptenzorg.

Sinds dit jaar is de app ook geschikt voor mensen met een visuele beperking. Samen met influencer Aysegül maakten we een frisse, informatieve vlog om medewerkers binnen de gehandicaptenzorg en besturen van andere zorgfondsen enthousiast te maken over de app.

Challenge

Onze uitdaging was om mensen uit de doelgroep (ook met een visuele beperking) op een positieve en inclusieve manier aan te spreken zonder te vervallen in vooroordelen en stigmatisering van de doelgroep.

Onze samenwerking met influencer Aysegül (theatermaker) zorgde ervoor dat zowel mensen met én zonder visuele beperking zich aangesproken voelden door de content. Aysegül laat in de video duidelijk zien dat iedereen het recht om zelf de CAO te checken.

Aysegül kan zelf 20% zien, maar dat heeft haar nooit tegengehouden. Als geen ander lukt het Aysegül het grotere doel van de app voor iedereen op een oprechte en positieve manier over de buhne te brengen.