loading

SoFoKleS smart app

Category

App, Branding, Design

Client

SoFoKleS

Link

Website

About

De app ‘Welcome2NLResearch’ helpt (potentiële) buitenlandse medewerkers bij hun immigratie in Nederland. In de app vinden zij handige informatie en weetjes over werk, wonen en welke documenten zij moeten invullen.

Buitenlandse onderzoekers en wetenschappers die in Nederland een baan zoeken of binnenkort aan de slag gaan bij een Nederlandse universiteit, universitair medisch centrum of onderzoekinstelling, moeten veel regelen. Om ervoor te zorgen dat regelgeving en formaliteiten geen drempel vormen heeft SoFoKleS de app Welcome2NLResearch ontwikkeld.

De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play

Branding

Om de app op een onderscheidende manier in de markt te zetten ontwikkelden we een nieuwe branding gebaseerd op de reis die een potentiële PhD student gaat maken naar een nieuw universum vol mogelijkheden.

De iconische beeldtaal met ‘spacey’ elementen sluit hier op een creatieve manier bij aan. De speelsheid en de vormgeving van het thema maakt de app herkenbaar, aantrekkelijk en leuk om te gebruiken.

Onboarding

De app geeft de internationale medewerkers inzicht in de formaliteiten die zij vóór en na hun aankomst in Nederland moeten doorlopen. Met een handige checklist kunnen gebruikers direct afvinken welke formaliteiten zij hebben afgehandeld. Dit verschilt per land van herkomst.

Door middel van een éénmalige slimme onboarding bij het opstarten van de app kunnen we de informatie in de app afstemmen op de individuele behoefte van de gebruiker.

Gamification

Wat de app extra leuk maakt in het gebruik is het gamification element dat we aan de app hebben toegevoegd. Als een gebruiker één van de checklists heeft voltooid, krijgt hij als beloning een virtuele badge én een grappige video te zien over een ‘vreemde’ Hollandse eigenaardigheid.

Op deze manier motiveren en enthousiasmeren we de gebruiker om alle checklists in de app te voltooien.