loading

SBCM Sterkaanhetwerk.nl

Category

Campaign

About

Voor de landelijke campagne ‘Blijven leren werkt beter’ zijn we op zoek naar de Toppers van 2019.

Een Topper is iemand die werkt via de Wet sociale werkvoorziening (of Participatiewet) en verder is gekomen op het werk door actief te blijven leren. De campagne richt zich op alle SW-medewerkers van Nederland.

Concept

Blijven leren werkt beter!

De campagne laat zien dat het voor iedereen belangrijk is om jezelf uit te dagen om nieuwe dingen te leren.

Een Topper heeft zich over een langere periode ingezet om zijn vaardigheden (basis-, werknemers- of vakvaardigheden) verder te ontwikkelen via een training, opleiding of op de werkvloer.

De campagnebeelden zijn een platform om de Toppers van dat jaar erkenning te geven voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

Dat het ook leuk is om te blijven leren, hebben we in beeld gebracht door de genomineerden een gat in de lucht te laten springen.

Het campagnemateriaal wordt werkgevers aangeboden in de vorm van een (digitale) toolkit met posters, advertenties, Boomerang kaarten en online banners.

Result

Een frisse wind binnen de arbeidsmarktcommunicatie: een helder idee vertaald naar een positieve boodschap in een vrolijk jasje. De grote hoeveelheid aanvragen leidde binnen 2 weken tot een tweede druk. 

De campagne heeft een positieve impact op de werkvloer en stimuleert mensen om beter na te denken over hun eigen ontwikkeling.