loading

Pleegzorg NL Openjewereld.nu

Category

Campaign, Video

Client

Pleegzorg Nederland

Link

Website

About

Voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. De landelijke campagne ‘openjewereld.nu’ is een initiatief van Pleegzorg Nederland om meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap, zodat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

De campagne bestond o.a. uit:

• Landelijke PR-actie tijdens de Week van de Pleegzorg met viral video

• Out-of-home (video)displays op NS stations en in winkelcentra door heel het land

• 4 radiocommercials met Gijs Staverman

• Website met interactieve test

• 4 mailings met videos en podcasts van kinderen, ouders pleegouders en hulpverleners

• Printmateriaal: abri’s, posters, brochure, magazine, kaarten

• Social media content voor Facebook en Instagram

• Animatievideo en trailer

• Advies en ondersteuning gedurende de hele campagneperiode

Insights

Voor het creatieve fundament van de campagne hebben we ons laten inspireren door Marit. Marit is zelf moeder van 3 uithuisgeplaatste kinderen en haar verhaal raakte ons.

“We moeten samen één cirkel vormen om het kind heen, ook al zullen we het niet altijd met elkaar eens zijn. Doe je dat niet dan creëer je twee werelden…”
– Marit

Concept

Pleegzorg(en) doe je samen. Het is één wereld waarin het kind samen leeft met ouders en pleegouders. Waarin ouders op de hoogte zijn van ontwikkelingen van hun kind en betrokken worden bij belangrijke keuzes.

Op basis van deze fundamentele gedachte zijn we gekomen tot het concept ‘Open je wereld’. We willen hiermee de wereld van pleegzorg op een nieuwe manier in beeld brengen met in de campagne onverdeelde aandacht voor het hele pleegzorgsysteem.

Om mensen een beter beeld te geven van pleegzorg laten we zien wat pleegzorg betekent voor het pleegkind, ouder(s), pleegouder(s) en zorgverleners.

Hierbij maken we direct de koppeling naar de vraag hoe pleegzorg in jouw wereld zou kunnen passen. Zo kan je bijvoorbeeld in deeltijd pleegouder worden, kiezen voor tijdelijke opvang in noodsituaties of als coach een rol vervullen voor een tiener.

Vanuit deze diversiteit hebben we een campagne ontwikkeld met een positieve insteek. In tekst en beeld: persoonlijke perspectieven en motivaties voor pleegouderschap. Door het kind, ouder(s), pleegouder(s) en zorgverleners. Niet met zielige gezichten maar met plezier en liefdevolle aandacht in beeld gebracht.

Communication strategy

Vanuit de landelijke campagne ondersteunen we de regionale pleegzorgorganisaties. We laten ruimte over voor eigen invulling binnen de kaders van de landelijke campagne.

Belangrijk in onze strategie is dat we de fase van ‘informeren’ in het communicatieproces naar voren halen waarmee
we de regionale pleegzorgorganisaties ontlasten en potentiële pleegouders beter kunnen begeleiden tijdens het informatieproces en kunnen inspelen op hun informatiebehoefte waardoor we meer kwalitatieve leads genereren.

PR-actie

Voor de fysieke aftrap van de campagne tijdens de Week van de Pleegzorg plaatsten we een levensgrote noodbox op Utrecht CS voor landelijke en regionale media om naar toe te komen.

We bedachten en ontwikkelden een levensgrote rode doos, waarin een kind (acteur) door een raampje naar buiten kijkt om in contact te komen met voorbijgangers. Een indringend beeld om te fotograferen of filmen.

Tegelijk moest iemand het verhaal goed overbrengen en wie kunnen het verhaal beter vertellen dan pleegouders zelf? Op locatie waren Esther Overbeeke (de woordvoerder van Pleegzorg Nederland) en ambassadeur Gijs Staverman (radiomaker én pleegouder) er om de pers te woord staan.

Bekijk de video hieronder.

Openjewereld.nu presenteert: dit is een noodgeval met Gijs Staverman

Video

Openjewereld.nu presenteert: dit is een noodgeval met Gijs Staverman

Klik voor video

Openjewereld.nu presenteert: de wereld van een pleegkind

Podcast

Openjewereld.nu presenteert: de wereld van een pleegkind

Klik voor podcast

Openjewereld.nu presenteert: de wereld van een pleegouder

Video

Openjewereld.nu presenteert: de wereld van een pleegouder

Klik voor video

Openjewereld.nu video billboards tijdens de Week van de Pleegzorg.

Video

Openjewereld.nu video billboards tijdens de Week van de Pleegzorg.

Klik voor video