loading
OPEN JE WERELD met Jandino

Concept

Acteur, presentator, comedian en bekende Rotterdammer Jandino Asporaat geeft plankgas én kookt de sterren van de hemel voor pleegzorg.

Met een carpool karaoke als gespreksstarter en vanuit de Open-je-wereld-keuken gaat Jandino een eerlijk en openhartig gesprek aan met pleegkinderen, pleegouders en begeleiders.

Deze 4-delige serie is onderdeel van de pleegzorg campagne in regio Rotterdam-Rijnmond met als resultaat per flight meer dan 300 aanmeldingen voor de online infoavond over pleegzorg in de regio.

Pleegzorg Rijnmond wil met de video’s op een ongedwongen en aansprekende manier laten zien en voelen hoe het écht is om op te groeien in een pleeggezin.

Carpool karaoke als gespreksstarter

Samen met zussen Michella & Mary en pleegbroers Jouke & Levi rijdt Jandino kriskras door de regio in de carpool karaoke mobiel van Pleegzorg Rijnmond.

Benieuwd hoe het is om in 2 verschillende gezinnen zonder je ouders en je eigen zus op te groeien of er ineens een broer…of een hele familie bij te krijgen? Dit is carpool karaoke Dino stijl!

Ready-Steady-Cook!

Samen met ex-pleegkind Maaike & pleegzorgbegeleider Dewi en pleegouders Carin & Jitse kookt Jandino de sterren van de hemel.

Ondertussen ontstaan er in de Open-je-wereld-keuken hartige gesprekken over pleegzorg die je raken.

Benieuwd wat je allemaal meemaakt als pleegkind en wat een pleegzorgbegeleider precies doet? Of wil je gewoon zien of het Jandino lukt om Carin’s geheime familierecept voor lasagna te ontfutselen? Welkom in de Open-je-wereld-keuken!

Jandino voor pleegzorg

Voor Jandino zijn de verhalen van de pleegkinderen herkenbaar. Zijn eigen jeugd was namelijk ook niet altijd even rooskleurig.

“Mijn moeder kreeg een zenuwinzinking, waardoor ze even niet meer voor ons kon zorgen. Mijn jongste broer van 1,5 ging naar een pleeggezin, maar voor mij was er geen plek. Daarom belandde ik in een jeugdinternaat. Wat ik daar heb gezien en meegemaakt, is verschrikkelijk. Elk kind heeft recht op een veilig thuis, ook als je ouders dat even niet kunnen bieden. Daarom zijn pleeggezinnen zo belangrijk.”