loading

         

SBCM Lerenomtewerken.nl

Category

Campaign, Video

Client

SBCM

Link

Website

About

Voor het platform ‘Lerenomtewerken.nl’ maakten we samen met SBCM een superheldere website en content in de vorm van video’s en korte animaties om werkgevers te stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans op een baan te geven.

Concept

Om zo snel mogelijk tot de kern van de zaak te komen en drukbezette werkgevers zo min mogelijk te belasten is goed nagedacht over de structuur en de vorm waarin de informatie op het platform wordt aangeboden.

De content voor het platform bestaat uit handige tips om werkgevers een duwtje in de rug te geven en uit een serie video’s om vooroordelen uit de weg te ruimen: mensen uit de doelgroep vertellen in hun eigen woorden precies wat ze nodig hebben van een werkgever zodat er een eerlijk beeld ontstaat over het ‘willen en kunnen’ van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Result

De vertaalslag van beleid naar aantrekkelijk gepresenteerde en goed leesbare informatie in hapklare brokjes heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het platform. Werkgevers vinden op lerenomtewerken.nl in één oogopslag alle relevante informatie over dit onderwerp zonder ruis.

De video content geeft hen een eerlijk beeld van de doelgroep waardoor we de drempel verlagen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hopelijk ook een eerlijke kans op een duurzame arbeidsbetrekking krijgen.