loading

Dit is Klik

“Klik streeft naar een wereld waarin leerlingen meer meekrijgen op school dan wat exameneisen verlangen. Een wereld waarin elk kind dankzij goed onderwijs zijn talenten ten volle kan benutten en zijn eigen verwachtingen overtreft. Daarom heeft Klik een nieuw digitaal platform gebouwd dat leren weer persoonlijk maakt.”

Raymond van Kerkvoorden, Directeur Klik Onderwijs

Intelligentie verpakt in een mooi jasje

In partnership met Team Markt & Communicatie en de betrokken stakeholders hebben we Klik op de kaart gezet en in korte tijd (6 maanden) de merkbekendheid vergroot onder schoolbestuurders, schooldirectie en leraren. Je hebt er lef voor nodig en je moet 100% achter je product staan als je een markt gaat betreden die voor meer dan 80% beheerst wordt door grote, gevestigde merken op het gebied van LAS (leerlingadmininstratiesysteem).

Naast grote spelers als Magister was Klik de underdog. Om Klik overtuigend in de markt te zetten moesten we binnen no-time duidelijk maken dat Klik geen productgeoriënteerde deeloplossing is (zoals bijv. LAS) maar opereert vanuit het hart van de school: het primaire proces tussen leerling en leraar met de ontwikkeling van de leerling centraal.

Disrupt & reframe

Door middel van een ’disrupt & reframe’ strategie is het gelukt om op een speelse manier duidelijk te maken wat Klik niet is en vooral wat Klik WEL is. De campagne ‘Dit is geen…Dit is….’ geeft context, maakt nieuwsgierig en laat tegelijk concreet zien welke oplossingen Klik biedt voor specifieke uitdagingen van de doelgroep.

Het Klik platform biedt oplossingen voor bijna ieder onderdeel van het leerproces. Op basis van een ‘value proposition deck’ hebben we op een onderbouwde manier invulling gegeven aan het merk en de campagne. Voor ieder onderdeel hebben we samen met Klik de ‘pains & gains’ gedefinieerd voor iedere doelgroep.

Onze strategische blauwdruk werd de onderlegger voor de creatie van het merk wat resulteerde in de nieuwe pay-off: Klik supporter van …, een iconische beeldtaal en een herkenbare tone-of-voice. Het logo en de kleurstelling bleven behouden. Inhoud, verdieping, karakter en humor hebben we op een speelse manier samengebracht om van Klik een pakkend merk te maken.

Over Klik

De software van het Klik platform past bij iedere school en elk onderwijsconcept. Of je nu klassikaal of gepersonaliseerd lesgeeft, met of zonder digitale hulpmiddelen. Het Klik-platform ondersteunt het onderwijsproces van iedere school die de transformatie wil maken naar leerdoelgericht onderwijs nu of later.

Klik Onderwijs is onderdeel van Towerbrook en een volledig zelfstandig zusje van The Learning Network (TLN), bekend van Van Dijk leermiddelen.

Klik komt voort uit Kunskapsskolan, een bewezen concept voor GPL uit Zweden dat sinds 2012 ook op 40 Nederlandse scholen succesvol wordt toegepast. Met het platform maakt Klikde waarde van leerdoelgericht onderwijs voor alle scholen haalbaar.

Klik in 60 sec

Brandvideo

Klik in 60 sec