loading

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Scheiding in je omgeving: welke rol pak jij?

Samen met het Kenniscentrum voor Kind en Scheiding creëerden we deze pakkende campagne voor de Dag van de Scheiding.

Zonder te betuttelen laten we familie, vrienden, leerkrachten, buren en kennissen van gescheiden ouders nadenken over de rol die zij kunnen pakken bij een scheiding.

De campagne is opvallend in zijn eenvoud. De modellen kijken bedachtzaam naar de stellingen die boven hun hoofd verschijnen en dat is precies het doel van de campagne. Mensen laten nadenken over het effect van hun gedrag bij een scheiding in hun omgeving.

Gedragsverandering

De campagne is een sterk voorbeeld van de gedragsveranderingstechniek: zelfoverreding. Als het lukt om deze techniek in te zetten zonder te betuttelen is het een krachtig instrument om het gedrag van mensen op een positieve manier te beïnvloeden omdat mensen zelf de juiste keuze willen maken. Goed om hier even bij stil te staan want kinderen van gescheiden ouders hebben onze steun hard nodig.

Friends

“Zo tof om hier de afgelopen maanden aan gewerkt te hebben! Samen met: Wendy van Vliet (met haar grote hart voor volwassenen en kinderen in een scheidingssituatie), Danny John Debisarun – DEARDAN (met zijn creativiteit en expertise in gedragstechniek én mijn gloednieuwe collega Esmée Plouvier (die vanaf haar eerste dag in het project dook en meedacht).”

– Maartje Schouwstra (freelance journalist en communicatieadviseur)

“Dank voor jouw krachtige ontwerp van de boodschap die wij neer willen zetten. We krijgen bij het Kenniscentrum Kind en Scheiding veel positieve reacties op de campagne #welkerolpakjij. Dit met als doel het netwerk van gescheiden gezinnen te attenderen op de belangrijke rol die zij hebben ter ondersteuning.”

– Wendy van Vliet (manager Kenniscentrum Kind en Scheiding)