loading

Jijbent.org

Category

Campaign, Video

Client

Jeugdformaat

Link

Website

About

Jijbent.org heeft als doelstelling om mensen zoals jij en ik te motiveren om voor 1 keer, af en toe of voor vaker iets te betekenen voor kwetsbare kinderen in de buurt.  

Concept

De beeldtaal heeft een opvallend rauw randje. We breken met clichés binnen de vrijwilligerssector. Deze keer geen foto’s van verdrietige kinderen maar spontane, contrastrijke foto’s waarmee we de vrijwilligers op een dynamische manier in beeld brengen.

Wat de campagne ook écht anders maakt, is de achterliggende strategie om gewone mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met kwetsbare kinderen uit hun eigen buurt. Het blijkt namelijk dat mensen sneller geneigd zijn om na te denken over pleegouderschap als ze iets kunnen betekenen voor een kind waar ze een band mee hebben opgebouwd. Logisch! Maar tot nu toe is er nog nooit vanuit deze gedachte een campagne voor pleegzorg opgezet.

Result

Mensen die zich opgeven via jijbent.org ontvangen stapsgewijs meer informatie over pleegzorg waardoor we hopen dat ze weekend- of fulltime pleegzorg op een bepaald moment serieus in overweging zullen nemen. De campagne loopt nu een aantal weken en door een slimme online strategie hebben we al ontzettend veel mensen enthousiast gemaakt en bereid gevonden om iets te betekenen voor kwetsbare jongeren in de buurt. Onze aanpak werkt en we gaan door! Kijk wat jij kunt doen op jijbent.org

Friends

Photography by Frank van Wijngaarden. Special thanks to Jolanda Slot and Tasso Heijnen.

Jij bent thuis bij Sonja

Video

Jij bent thuis bij Sonja

Klik voor video