loading

Jeugdformaat pleegzorg campagne

Hartenbrieven voor pleegzorg

Samen met Jeugdformaat maakten we een campagne rondom het thema ‘hartenbrieven’ om mensen te inspireren om pleegouder te worden.

In deze campagne geen foto’s van zielige kinderen of stockfoto’s van gewenste situaties maar échte brieven van pleegkinderen, pleegouders en ouders. Lief, grappig, ontroerend maar altijd raak en zonder oordeel. De hartenbrieven maken nieuwsgierig en geven de lezer op een verfrissende manier een kijkje in de wereld van pleegzorg.

Eerlijk en openhartig

Op een originele manier tijd en aandacht vragen voor pleegzorg blijft een bijzondere uitdaging. We hebben gekozen voor pen en papier als medium omdat we mensen op een eerlijke en openhartige manier willen laten voelen wat pleegzorg in de dagelijkse praktijk betekent voor kinderen, pleegouders en ouders.

De campagne is opvallend door de editorial vormgeving en inhoudelijk maken de persoonlijke brieven mensen nieuwsgierig om verder te lezen. De hartenbrieven zijn daarom alleen zichtbaar op strategische locaties waar mensen de tijd hebben om met aandacht te lezen.

Het idee achter de campagne is dat mensen zich via de hartenbrieven beter kunnen inleven in de situatie van een pleegkind of pleegouder en daarna beter begrijpen waarom pleegzorg zo belangrijk is.

Via de QR-code verwijzen we lezers naar de site: wordpleegouder.nl met meer praktische informatie over pleegzorg bij Jeugdformaat, inspirerende verhalen en de call-to-action om de aanmeldprocedure te starten.

Online

Voor social media vertaalden we het hartenbrieven concept naar kortere posts en GIF’s. Net als bij de originele hartenbrieven zijn de onderwerpen altijd gebaseerd op echte verhalen uit de praktijk.