loading

 

#GROENLICHT VOOR PLEEGZORG met Sergio Vyent

Category

Campaign, Concept, Video

Client

Pleegzorg Nederland

Link

Website

#GROENLICHT

Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten we bekende gebouwen en landmarks door heel Nederland in #GROENLICHT.

Samen met Gijs Staverman (radiomaker én pleegouder), Sergio Vyent (presentator én voormalig pleegkind), Lily Monori (auteur én voormalig pleegkind) en Judith Bokhove (wethouder én pleegouder) trapten we de Week van de Pleegzorg dit jaar officieel af voor het stadhuis van Rotterdam.

Na een mooie persoonlijke boodschap van Sergio en Lily gaven zij samen met Gijs en Judith het startsein voor #GROENLICHT. De hashtag #GROENLICHT was behalve op het stadhuis van Rotterdam nog de hele avond te zien op iconische landmarks in de stad.

Van 3 tot 10 november 2021 is de campagne overal te zien en te horen op radio, social media en outdoor. Samen met onze friends van Bijl PR hebben we de Week van de Pleegzorg ook dit jaar weer volop onder de aandacht in de media gebracht.

Kansengelijkheid

Door een breed gedragen thema als kansengelijkheid te koppelen aan pleegzorg en deze in de campagne met een simpel maar groots gebaar onder de aandacht te brengen, hebben we pleegzorg in de Week van de Pleegzorg bovenaan de sociale agenda gezet.

De activatie werd enthousiast ontvangen door de pleegzorganisaties en gemeenten: in 55 gemeenten werden lokale landmarks groen uitgelicht.

Pleegzorgorganisaties en gemeenten konden via de online campagnetoolkit campagnemiddelen gemakkelijk aanpassen op regionaal niveau en verspreiden via hun eigen kanalen.

Concept

Voor veel kinderen die opgroeien onder kwetsbare omstandigheden is het lastig om hun potentieel volledig te ontwikkelen. Dat geldt dubbel voor kinderen die pleegzorg nodig hebben. Hun instabiele of onveilige thuissituatie brengt de basis van hun ontwikkeling in gevaar.

Kinderen die op pleegzorg wachten staan in de startblokken, maar voor hen staat het licht op rood. Tijdens de Week van Pleegzorg laat heel Nederland zien dat wij voor alle pleegkinderen het licht op groen zetten:

Geef de toekomst van een kind groen licht. Open je wereld voor pleegzorg.